Tipy pro online výuku od dětí pro děti


Žáci 2. stupně z Naše škola Praha sepsali tipy, jak úspěšně proplout online výukou. Věříme, že fungují, protože je na vlastní kůži testovali několik měsíců.

Poselství dalším generacím

Napiš aspoň dvě rady, které bys dal/a spolužákům nebo komukoliv, kdo se někdy octne v online distančním režimu školy, aby se mu situaci podařilo zvládnout.

Svými radami přispěli žáci a žákyně 2. stupně ZŠ Naše škola Praha.

1. Ukliď si stůl

Vždy pomáhá, když máš uklizené místo, kde pracuješ a máš pořádek ve věcech do školy. Dej od sebe pryč všechny rušivé věci.

2. Naplánuj si týden

Na začátku týdne si rozklikni zadané úkoly a vytvoř si seznam (alespoň v hlavě), jaký den budeš na daném úkolu pracovat. Pomůže to, fakt. Nepřemýšlej moc nad úkoly a nad tím, aby byly všechny perfektní. Spolupracuj se spolužáky.

Když všechno zvládneš, „slav to“.

3. Neodkládej to nepříjemné

I když tě to téma úkolu nebo hodiny nebaví, tak to neodkládej a neříkej si, že máš ještě čas a uděláš to zítra. Udělej to hned. Při dělání úkolů si řekni, že když to dokončíš, tak máš pak celý týden klid.

4. Nestresuj se

Hlavně nesmíš mít stres a když něco nestíháš, tak se zastav a naplánuj si to. Budeš se cítit líp. Pusť si do sluchátek hudbu, dělej si přestávky mezi učením, odpočívej a šetři se.

5. Choď ven

Najdi si jinou zábavu než elektroniku a neseď jen u počítače. Měj dostatek pohybu nejen doma, ale i v parku s kamarády. Choď brzy spát.

6. Pracuj dopoledne a komunikuj

Nepracuj v odpoledních hodinách, zešílíš. Snaž se svoje denní penzum práce zvládnout do dvou odpoledne. Komunikuj s učiteli, žádej je o rady a pomoc.

7. To zvládneš

Říkej si, že to zvládneš, dodá to kuráž!