Tahák

Autorka: Lenka Terčová
Škola, na které se zázrak stal: SOU pekařů a cukrářů

Na nástavbě jsme měli učitele účetnictví. Byl příjemný se smyslem pro humor. Mně poučky a definice nikdy moc nešly a na písemky jsem si připravovala taháky. Ty jsem několikrát přepisovala, aby byly stále menší a menší. 

Jednou přišel pan učitel a před testem se zeptal, jestli má někdo taháky. Všechny nás ujistil, že když je ukážeme, nic se nám nestane. Pro mě to byl učitel, o kterém jsem si myslela, že je férový, a tak jsem se přihlásila a taháky ukázala. Byl nadšený z tak dokonalé přípravy. Dostala jsem jedničku z taháků a test nepsala. 

Tahle reakce mě překvapila a zároveň jsem si uvědomila, že ty taháky nakonec ani nepotřebuji, protože když něco několikrát přepíšete, tak se to dost dobře naučíte. Je to učitel, na kterého nikdy nezapomenu za jeho přístup k výuce a férovost.

O Zázracích ve třídě

V Učiteli naživo věříme, že dobrý učitel má moc měnit životy dětí k lepšímu. Proto dlouhodobě upozorňujeme na to, že práce učitelů je pro budoucnost naší země klíčová a usilujeme o to, aby učitelé měli co nejkvalitnější vzdělání a co nejvíce podpory pro svou práci.

Prostřednictvím tohoto projektu, podpořeného Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy v rámci Výzvy Na učitelích záleží, chceme ocenit a podpořit všechny učitele a učitelky.

Zažili jste i vy někdy ve škole podobnou situaci, reakci či jakýkoliv krok učitele, který vám významně ovlivnil život k lepšímu? Co jste zažili a jak vám to prospělo?
Podělte se s námi o svůj příběh. 

Přiložit přílohu

Chcete nám svůj příběh poslat e-mailem nebo nám něco vzkázat? Pište na adresu marketing@ucitelnazivo.cz. Děkujeme!