Hrozí, že některé školy zůstanou bez ředitele. O náročnou práci není zájem

Stovky škol vypisují konkurzy na nové ředitele. Letos totiž mnohým končí jejich šestiletá funkční období. Zájem je však mnohde nízký, a školy by tak někde mohly zůstat dokonce bez ředitele.

Na vině je podle expertů časová vytíženost ředitelů i představa o zavřené kanceláři a papírování. Aktuálně je sháňka po téměř 500 šéfech mateřských, základních i středních škol. Uchazeči musí projít konkurzem a posouzením odbornou komisí, ukládá to zákon. 

„Potřebujeme kvalitní kandidáty, kteří budou připraveni dopředu. Současné pojetí znamená, že se přihlásí a je třeba vybrán nový uchazeč, ale místo aby se soustředil na rozvoj školy, sám se hlavně ‚zaučuje‘,“ říká ústřední školní inspektor Tomáš Zatloukal.

Proti jedinému konkurentovi

Velké rozdíly vidí Zatloukal mezi regiony i typy škol. Nejzřetelnější je problém zřejmě v Praze a prstenci obcí kolem hlavního města, případně také v chudších regionech. V mnoha případech se do konkurzu přihlásí jen jeden nebo dva zájemci. Problém řeší aktuálně třeba na Praze 3. „Je to logické, každých šest let musíme vypsat velké množství konkurzů. Kvalitních kandidátů na manažerský post je určitě dost, ale ne v takovém objemu v jeden čas,“ míní starosta Michal Vronský.

„Dříve se do funkce ředitele hlásili padesátníci, teď už tu ambici mají čtyřicetiletí pedagogové se zkušeností třeba v roli zástupce. Myslím si, že je to dobře, ale těžko takových lidí budou co šest let stovky,“ dodává starosta Prahy 3. Ředitelka ZŠ Církvice u Kutné Hory Ludmila Hrušková v konkurzu stála proti jedinému soupeři. „Ředitelům by pomohlo, kdyby za námi stála organizace nebo garant, který by nad námi držel ochrannou ruku, když se vzbouří rodiče, když nefunguje zřizovatel nebo se něco stane,“ řekla MF DNES absolventka programu Ředitel naživo.

Co by pomohlo absolventům dvouletého programu Ředitel naživo v jejich ředitelských začátcích, jaká je situace nyní a mnohem více se dočtete v textu na zpravodajském webu iDNES.cz.