Měníme svět k lepšímu! Získali jsme jednu z Cen SDGs

Vzdělání bylo letos poprvé samostatnou kategorií, v níž Asociace společenské odpovědnosti udělovala Ceny SDGs. Ze slavnostního večera v Černínském paláci jsme si odnesli cenu za druhé místo a radost z toho, kolik skvělých projektů a organizací se snaží měnit svět k lepšímu. Cenu za nás přebírali ředitel organizace Martin Kozel a člen vedení Kryštof Vosátka.

Globální cíle udržitelného rozvoje, tedy Sustainable Development Goals, představila OSN v roce 2015. Těchto cílů je celkem 17 a přinášejí plán vedoucí k vymýcení extrémní chudoby, boji s nerovností a nespravedlností a k ochraně naší planety před změnou klimatu. V České republice k propagaci SDGs přispívá zejména Asociace společenské odpovědnosti, která již několik let oceňuje organizace a jednotlivce, jejichž činnost nás posouvá k naplnění těchto cílů.

SDGs definují svět, ve kterém chceme žít. Pro nás je to svět, kde každé dítě má inspirativního učitele, který mu pomůže rozvinout jeho potenciál a najít odvahu plnit si sny. Svět, kde ředitelé skutečně vedou školy i učitele v nich, a vedou je pro děti. Svět, kde se všechny děti učí naplno, s radostí a rovnými příležitostmi.

Více o letošním ročníku Cen SDGs najdete zde.

Fotokredit: Petr Hricko pro Asociaci společenské odpovědnosti.