„Jsou překonané,“ říká Neumajer k rušení bakalářek na další fakultě

Bakalářské práce už nebudou muset psát studenti ekonomicko-správní fakulty brněnské Masarykovy univerzity. Přesněji ti, kteří na škole studují od tohoto akademického roku. K podobnému kroku dříve přistoupila podnikohospodářská fakulta VŠE. V obou případech se jedná o reakci na rozvoj umělé inteligence, která má podle odborníka už dnes významný vliv.

Podle děkana brněnské fakulty Jiřího Špalka jsou s praktickým typem zkoušky dobré zkušenosti. „Již delší dobu máme státní zkoušky postavené na diskuzi bakalářské práce. Praxe ukázala, že pro tyto potřeby je vhodnější kratší, úžeji zaměřený text,“ uvedl v úterý.

Pozitivně na změnu nahlíží odborník na digitalizaci ve vzdělávání Ondřej Neumajer. „Lidé nejsou v zaměstnání placeni za to, co vědí, ale za to, co s tím umějí dělat. Pokud tedy školy mění závěrečné práce a přibližují je v tomto směru pracovní praxi, je to jen dobře,“ řekl Deníku N expert z neziskové organizace Učitel naživo.

Celý text o zrušení bakalářské práce na ekonomicko-správní fakultě Masarykovy univerzity s obsáhlým vyjádřením našeho experta si můžete přečíst na webu Deníku N.