Diář 09/09 poslouží učitelům, žákům i rodičům. Vznikl ve spolupráci s organizací Učitel naživo

Diář 09/09 poslouží učitelům, žákům i rodičům. Vznikl ve spolupráci s organizací Učitel naživo

Pro velké procento populace se ty největší organizační změny a plánování nedějí v lednu s příchodem nového roku. Přicházejí v září, se začátkem nového školního roku. Naprostá většina diářů ale tuto zjevnou skutečnost nereflektuje. Společnost young_block ve spolupráci s organizací Učitel naživo připravila praktické řešení pro všechny rodiče, studenty, učitele, žáky i prarodiče. Diář 09/09 pro rok 2022/2023 provází rokem od září do září a svému majiteli nabízí i psychickou podporu.

Jak je u young_block zvykem, diář má precizní ruční zpracování, kvalitní materiály a minimalistický design obálky. Vnitřní členění nabízí týdenní plánování na jedné straně, s dostatkem místa pro poznámky na straně vedlejší.

„U svých zákazníků sklízíme dlouhodobě úspěch s konceptem diáře a bloku v jednom. Pořád ale přemýšlíme, jak naše portfolio posunout zase o krok dál. Školní diář 09/09 nám jako posun kupředu rozhodně přijde. Reaguje na potřebu téměř pětiny české populace zvládnout systematicky plánovat školní rok svůj i své rodiny,“ doplňuje Zuzana Fryaufová, spolumajitelka young_block.

Jako v každém kalendáriu i zde najdeme státní svátky, nadstavbou jsou ale termíny školních prázdnin a volných dnů, které vychází z organizace školního roku. Uvnitř diáře také naleznete školní rozvrhy s dostatečným prostorem pro plánování kroužků a celkové logistiky.

Ve spolupráci s neziskovou organizací Učitel naživo je diář doplněn o afirmace vycházející z principů transakční analýzy. Jsou to věty, které v sobě, přes svou jednoduchost, nesou hloubku a myšlenku stěžejní pro rozvoj dětí a studentů v jednotlivých životních obdobích.

„V Učiteli naživo naše studenty učíme, jak afirmace využívat pro podporu zdravého růstu dětí, které mají jakožto učitelé svěřené do péče. Také jich využíváme pro osobní podporu našich studentů v průběhu učitelského výcviku. Výhodou je, že mohou pomoci jak dětem, tak dospělým,” říká Jan Šimek, autor afirmací použitých v diáři a lektor budoucích učitelů v organizaci Učitel naživo.

Afirmace v diáři najdete i ve formě samolepek. Generaci Z spíše osloví originální propojení papíru a online světa, kdy si díky QR kódu mohou svou oblíbenou myšlenku snadno stáhnout ve vhodném grafickém formátu například na plochu telefonu.
Samotný blok má formát A5, tvrdou obálku s ražbou a disponuje 128 stranami. Přílohou jsou samolepky, obyčejná tužka a leporelo s afirmacemi.


Učitel naživo je organizace s týmem expertů, která usiluje o modernizaci českého vzdělávání. Vyvinuli jsme a otestovali nové programy pro učitele a ředitele škol, které výrazně zlepšují učení dětí ve školách. Naším know-how se snažíme obohatit a proměnit veřejný vzdělávací systém, abychom naplnili naši vizi: Všechny děti se učí naplno, s radostí a rovnými šancemi a ze školy odcházejí připravené na výzvy a příležitosti 21. století.
www.ucitelnazivo.cz
Anna Francová | +420 732 739 124 | anna.francova@ucitelnazivo.cz

young_block je výrobce designových bloků, zápisníků a diářů. Parta nadšených lidí z Litomyšle, co miluje papír, design a zakládá si na poctivém ručním zpracování. Ta je pro ně jedna z mnoha podmínek dobře odvedené práce. Při výrobě používá netradiční materiály, technologie i knihařská zpracování. Jsou také zakladatelé a aktivní členové sdružení Made in Litomyšl.
www.youngblock.cz
Zuzana Fryaufová | +420 725 039 742 | zuzana@youngblock.cz